Japán: újabb erős földrengés áldozatokkal

Már 4 halálos áldozata és mintegy 140 sérültje van a csütörtök esti, 7,1-es erősségű japáni földrengésnek – közölték pénteken a katasztrófamentők.

Korábban két halálos áldozatról szóltak a hírek, de a legfrissebb jelentések szerint négy ember – két nő és két férfi – halála hozható összefüggésbe az erőteljes földrengéssel. Az egyik áldozat halálát áramkimaradás okozta egy kórházban, de volt, aki a földrengés idején sokkot kapott, és ebbe halt bele.

A földrengés Szendai várostól 66 kilométerrel keletre, a Csendes-óceánban, 49 kilométeres mélységben történt, közép-európai idő szerint csütörtök délután fél ötkor. A hatóságok szökőárriadót rendeltek el, amelyet nem sokkal később lefújtak. A nukleáris biztonsági hivatal közlése szerint a térség egyetlen atomerőműve sem szenvedett kárt.

Nem adódtak újabb problémák a két fukusimai atomerőműben sem, nem mértek a korábbiaknál nagyobb sugárzást egyik üzem létesítményeiben sem. Az Aomori prefektúra egyik, használt nukleáris üzemanyagot tartalmazó tárolója egy ideig hálózati áramellátás nélkül maradt, ezért átálltak generátoros táplálásra. A higasidori atomerőművet is generátorok látták el árammal egy ideig.

A földrengés idején itt karbantartási munkálatok folytak, így a fűtőrudak nem a reaktormagban voltak, hanem az elhasználódott üzemanyagot tároló medencében. Az újabb rengés csaknem egy hónappal az után történt, hogy március 11-én a távol-keleti szigetország történetének legerősebb, 9-es fokozatú földmozgását regisztrálták, amely pusztító erejű szökőárt váltott ki. A CNN amerikai hírtelevízió szerint a mostani volt a legerősebb utórengés a március 11-i természeti csapás óta.

Forrás: Hír Tv

_____________Hirdetés______________________________________


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: földrengés, hír, katasztrófa, környezeti katasztrófa, természeti jelenség, tudomány, Uncategorized
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s