Két hét múlva mind meghalnak! – jelentés Fukusimából

Egy-két héten belül belehalhatnak a sugárbetegségbe azok a fukusimai munkások, akik március 11-e óta a szivárgó reaktorok közvetlen közelében dolgoznak.

Három embert már korábban kórházba kellett vinni, miután súlyos égési sérüléseket szenvedtek a radioaktív víztől, amely a bőrükre került. De a reaktorok belsejében dolgozó Fukusimai Ötven sem számíthat jobb sorsra. A munkásoknak tilos a sajtónak nyilatkozni, de egyikük édesanyja névtelenül elmesélte a Foxnewsnak, hogyan élnek csaknem négy hete a halálra ítélt munkások a félig lerombolt atomerőműben, ahol az alapvető szükségleteiket sem tudják biztosítani.

– A fiam nem beszélhet közvetlenül a médiával, de megkért, hogy adjam át az üzenetét – mondta az édesanya. – Azt mondta, sokat beszélgetnek az utóbbi időben, milyen sors vár rájuk, és mindannyian tisztában vannak vele, hogy csak néhány hetük lehet hátra. Ennek ellenére azt üzenik, nem adják fel, a halál árnyékában is azon dolgoznak, hogy megmentsék az országot a sugárveszélytől.

A március 11-i cunamiban súlyosan megsérült reaktorban és körülötte is a megengedett szint többszázezerszeresét mérik ma már a veszélyes sugárzásnak, a tönkrement hűtőrendszeren és szigeteléseken dolgozók viszont egy percre sem hagyhatják el az életveszélyes zónát. A munkás édesanyjának beszámolója szerint félóránként tizenöt percre léphetnek be a leginkább fertőzött zónába, de hiába váltják egymást, mivel az egész intézmény területén halálos méretű a sugárdózis. Enni sem tudnak adni nekik rendesen, napi egy tányér rizs a fejadagjuk, se húst, se tejterméket nem tudnak bejuttatni nekik.

Az erőmű egyik konferenciatermében és a folyosókon alszanak, napi két-három órát, de a legtöbbjüknek matrac sem jut, pedig a földre feküdni még veszélyesebb – az aljzatot már mindenhol átjárták a radioaktív anyagok. – A fiam elmesélte, hogy egy asztalon alszik, mert nem mer a földre feküdni, bár ez sem nyújt igazán védelmet – mondta zokogva az asszony, aki ma már tisztában van vele: valószínűleg sosem látja élve a gyermekét.

Forrás: Mediatica.ro – Blikk

___________________Hirdetés______________________

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: atompánik, baleset, hír, katasztrófa, nukleáris katasztrófa, Politika, Uncategorized
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Két hét múlva mind meghalnak! – jelentés Fukusimából bejegyzéshez

 1. Vgyuri szerint:

  Cikkük megjelenése óta több, mit egy hónap telt el, és a fukusimai “kamikazék” közül még senki sem halt meg, sőt a korábban valamennyi sugárzást kapott három közül is kettő meggyógyult. (A harmadik olyan sérüléseket szenvedett, ami bármely háziasszonnyal megeshet, ha megremeg a keze, amikor a forró levest leveszi a gázról.)

  A fukusimai erőmű helyreállításán dolgozókat ugyanis nem a biztos halálba küldik, hanem szigorú ellenőrzés mellett dolgoznak, kiszámított kockázattal. Mindegyiken van doziméter és ha elérik a 250 mS dózist (ami ugyan 2.5szöröse az erőműben “békeidőben” megengedett dózisnak, de töredéke a klinikai tüneteket okozónak) egyszerűen lecserélik őket.

  Szégyellhetik magukat ezért a dögkeselyű-szenzációhajhászásért. Nem képesek belenyugodni, hogy a postás sohasem harapja meg a kutyát? Ezt ugyan kár volt leírnom, mert így biztosítom, hogy hozzászólásom ne jelenjen meg, de mondandómat elsősorban maguknak szántam, és így is célhoz jut.

 2. Pink Floyd szerint:

  Általában nem várok túl sokat… (bunkó beszólás moderálva. Kérem a témához kapcsolódó gondolatok megfogalmazására szorítkozni!)

  Két hét alatt az halhat meg sugárbetegségben, aki durván 8 Sievert (egésztest dózist) szed össze rövid idő alatt, és nem kap orvosi kezelést. A legnagyobb elnyelt dózist a két “mezítlábas munkás szenvedte el eddig, DE még ez is 200 milliSievert ALATT VAN.
  Forrás: http://kozeljovo.komm.bme.hu/2011/03/24/ket-munkast-korhazba-szallitottak-a-sugarzas-miatt/

  Tehát a halálos dózis ötvened részét szenvedték el. Még a fogak kihullásához is kell 1Sievert.
  Ami pedig a sugárzási/dózis adatokat illeti, ezeket nem csak a tepco ellenőrzi, hanem a japán egészségügy és az ENSZ is. Szóval itt nem lehet manipulálni, rögtön lebuknának.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s