Áramgondok miatt leállt a szlovén atomerőmű

Automatikusan leállt Szlovénia egyetlen atomerőműve szerdán egy kisebb esemény miatt. Novak Jerela, a Zágrábtól mintegy 30 kilométerre található krskói Nuklearna Elektrarna Krsko (NEK) atomerőmű szóvivője azt mondta, hogy szerdán, magyar idő szerint 10.30-kor automatikusan lekapcsolt az atomerőmű, miután a létesítménytől a horvát fővárosig tartó elektromos hálózaton megszakadt az áramellátás. A szóvivő hangsúlyozta: “a sugárszennyezésnek zéró a kockázata”, és az atomerőművet ismét üzembe helyezik, amint elhárítják a hibát.

A NEK szlovén-horvát közös tulajdonban van. Az erőművet a Westinghouse Electric Corporation közreműködésével építették, és 1983-ban helyezték üzembe, amikor Szlovénia és Horvátország még Jugoszlávia része volt. Az erőmű bezárása 2023-ban esedékes.

Forrás: Index

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: atompánik, hír, Uncategorized
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s