Japán: a katasztrófa folytatódik

Ma ismét nagyon erősen rengett a föld a szigetországban, két helyen is: az erősebb, a 7 fokozatú japán skálán a legerősebb értéket megközelítő Tokiótól délnyugatra mintegy 100 kilométerre, azon a vidéken történt, amely felé a fővárosban rekedt, repülővel kijutni nem tudó turisták menekülnek. A másik rengés északra, Tokiótól mintegy 330 kilométerre rázta meg a szigetországot, egy kicsit gyengébb, de még mindig nagyon erős volt. A fukusimai erőműben tűz ütött ki, és a radioaktív füstfelhőt a szél a főváros fölé sodorta. A hatóságok mérései szerint a sugárzás megnőtt, de még nem veszélyes az egészségre. Viszont az atomkatasztrófával kapcsolatos eddigi hivatalos jelentések és a tájékoztatásnak az események után fél- egy nappal kullogó sebessége arra sarkallja a tokióiakat, hogy felkészüljenek a legrosszabbra. A miniszteri figyelmeztetés ellenére óriási felvásárlásba kezdtek, hogy a sugárszennyezés erősödése esetén ne kelljen az utcára menniük. Hivatalos információk szerint az atomerőműben csökkent a sugárzás, ami arra utal, hogy folyamatosan előtörő sugárzó anyag okozza. Bár a japánok többsége hétfő reggel még fegyelmezetten, zakósan-nyakkendősen indult munkába, érezhetően nő a feszültség és a kétségbeesés a térségben. Több légitársaság mától felfüggesztette Tokióba közlekedő járatait, a menekülő turisták minden valószínűség szerint gyakorlatilag az utolsó gépekre várnak. Újabb információkkal hamarosan jelentkezünk.

(Tizenegyes)

____________________Reklám______________________


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: atompánik, földrengés, hír, katasztrófa, környezeti katasztrófa, nukleáris katasztrófa, tömegbaleset, természeti jelenség, tudomány, Uncategorized
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s