Arab-izraeli háború fenyeget?

Aggodalommal tölti el Izraelt a Maghreb-térségben, és most már a Közel-Keleten is zajló lázongás – mondta az InfoRádiónak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Gazdik Gyula szerint újabb arab-izraeli háború kitörése nem fenyeget, de a rakétatámadások és kommandós akciók elképzelhetőek.

Az izraeli stratégiai tervezők és politikai tényezők aggódnak a Maghreb-térségben és a Közel-Keleten tapasztalható események miatt, és ennek az aggodalomnak van is alapja – mondta az InfoRádiónak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, hozzátéve: Izraelben sokan vélik úgy, hogy az új egyiptomi hatalom nem lesz olyan szoros stratégiai kapcsolatban a zsidó állammal, mint a korábbi.

Az arab-izraeli békeszerződés miatt is aggódni lehet, hiszen Egyiptomban vannak olyan politikai tényezők, amelyek azt mondják: át kell értékelni a megállapodást, vagy népszavazást kell róla tartani. A hadsereg azonban, amely jelenleg az országot irányítja, egyértelművé tette, hogy a szerződésben foglalt kötelezettségeknek eleget tesz – hangsúlyozta Gazdik Gyula.

A teljes cikk itt olvasható: http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-415070

______________Hirdetés_________________________________

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: Egyiptom, hír, Politika, Uncategorized
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s