Szükségállapot Marosújváron: száz méter átmérőjű kráterbe szakadt a hipermarket

Szükségállapotot hirdettek az erdélyi Marosújváron, mert már száz méter átmérőjű a kráter, ahol szerdán beomlott egy egykori sóbánya ürege.

A mélyedés folyamatosan nőtt az elmúlt napokban. A terület szomszédságában egy szupermarket összedőlt, 17 családot pedig elővigyázatosságból kiköltöztettek, mert házuk veszélyessé vált. Kétezer háztartásban nincs gáz.

A Kolozsvár közelében fekvő kisvárost egy, még a rómaiak által használt sóbánya fölé építették. (rá)

Forrás: Hír Tv

A legfrissebb hírek szerint több mint kétezer ember áram, gáz és ivóvíz nélkül maradt, egy bevásárlóközpont egy része összedőlt. Eddig tizenkilenc embert kellett kitelepíteni, de a kráterhez közel eső lakótelepen élők közül is egyre többen hagyták el otthonukat az elmúlt két napban.

A közeli adóhivatal épületét, valamint a paplakot is kiürítették, mivel a falak több helyen megrepedtek, de nem használják a közeli üzlet, illetve két orvosi rendelő épületét sem. A kitelepített helybelieket ANL-lakásokban szállásolták el. Az omlás következtében jelentősen megrongálódott Marosújvár főutcájának aszfaltburkolata is, az illetékesek a gépkocsiforgalmat a szomszédos mellékutcákba terelték.

Amint arról beszámoltunk, a föld egy marosújvári bevásárlóközpont mögötti területen omlott be szerdán reggel, délután a közeli szupermarket egy része összedőlt, és a kráterbe zuhant. A helyi Salina vállalat egyik magasnyomású szivattyújából származó víz miatt omlott be a régi sóbánya egyik járata. A hatalmas – már több mint tízezer négyzetméteres – gödör környékét a hatóságok lezárták, a Fehér megyei városban továbbra sincs áram-, gáz- és vízellátás. Személyi sérülés nem történt.

A katasztrófaelhárítás, a tűzoltóság, a rendőrség és a csendőrség egységei – mintegy kétszáz illetékes – továbbra is helyszínen tartózkodnak. A megyei sürgősségi helyzetekért felelős bizottság tegnapi ülésén elrendelte, mielőbb készítsenek földtani felmérést, és folyamatosan ellenőrizzék a környéket, ugyanis a kráter egyre mélyül.

Forrás: Kronika.roReklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, katasztrófa, kép, környezeti katasztrófa, Uncategorized
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s