Magyarok emberrablási kísérlet gyanújában Los Angelesben

Emberrablási kísérlet és zsarolás gyanúja miatt négy magyar férfit vettek őrizetbe Los Angelesben. A Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI eddigi vizsgálatai szerint a gyanúsítottak egy üzletember elrablására és 5 millió dollár kizsarolására készültek.

A Fox News Los Angeles-i stúdiójának weboldala szerint a 70 , 64 , illetve két 35 éves férfi egy Los Angelesben ékszerboltokkal és marihuána-gyógyszertárral rendelkező üzletember elrablására szövetkeztek. Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul elmondta, hogy az amerikai hatóságok még november 4-án értesítették a csoport letartóztatásáról a magyar külképviseletet. A diplomata szerint a négy letartóztatott közül kettő bizonyosan magyar állampolgár.

Forrás: Info Rádió

További részletek:

A 70 éves, ausztriai K. István, a 64 éves, Arizonában elfogott K. László, valamint a Magyarországról érkezett, 35 éves B. Attila és 36 éves S. Zsolt Los Angelesben ékszerboltokkal és marihuána-gyógyszertárral rendelkező Vadim Shapiro elrablására szövetkeztek (Kaliforniában engedélyezték a marihuána gyógyászati célú forgalmazását).

Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul az MTI-nek elmondta, hogy az amerikai hatóságok a magyar külképviseletet november 4-én értesítették a banda letartóztatásáról. A diplomata szerint a négy letartóztatott közül kettő bizonyosan magyar állampolgár.

Az FBI szerint a bűncselekményt a Bécsben élő K. István tervelte ki, aki Shapiro elrablásához maga is illegálisan be akart jutni az Egyesült Államokba. Az osztrák rendőrség a férfit október 30-án vette őrizetbe. Az amerikai hatóságok vélhetőleg hamarosan kérik majd a kiadatását.

Még újabb részletek: http://www.mno.hu/portal/748025

__________________Hirdetés_______________________


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, Uncategorized
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s