A Külügy nem tud a Part Fesztivál főszervezőjének lelövéséről

Sem a Külügyminisztérium, sem a malajziai magyar nagykövetség konzulátusa nem kapott információt a helyi hatóságoktól Kocsispéter Gergely, az elmaradt Part Fesztivál főszervezőjének állítólagos haláláról. A férfit egy több hazai lap szerkesztőségébe is eljuttatott e-mail szerint múlt szerdán lőtték le Kuala Lumpur mellett, egy utcai lövöldözésben.

Kocsispéter állítólagos meggyilkolásáról semmiféle értesítést sem kapott a helyi hatóságoktól a magyar konzulátus, illetve a Külügyminisztérium – mondta a hvg.hu kérdésére Pataki Eszter, a tárca szóvivője.

A több hazai szerkesztőségnek is elküldött, Sz. J. aláírással ellátott múlt csütörtöki üzenet szerint Kocsispéter Gergelyt október 20-án gyilkolták meg egy utcai lövöldözésben Kuala Lumpurtól délre. A levélíró szerint a hírt a tartomány rendőrfőnöke és egy ukrán testőr is megerősítette. A Blikk a malajziai rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy nem a magyar férfi volt a célpont és valószínűleg véletlenül találták el a lövedékek. A támadók és a férfi között semmiféle kapcsolatra nem derült eddig fény – írta a Blikk a helyi rendőrökre hivatkozva, akik szerint két találat érte az áldozatot.

Nyáron jelent meg a hír, hogy csalás és sikkasztás gyanúja miatt keresi a rendőrség a sok hitegetés után mégis lefújt Part Fesztivál szervezőit. Egyes információk szerint a vissza nem fizetett jegyek értéke eléri a húszmillió forintot, vagyis a rendőrségi szakzsargon szerint ekkora a bűncselekmény kárértéke – írta a hirado.hu. Később a szervezők hivatalosan is elismerték, hogy nem fogják megtartani a Part Fesztivált, de akkor még Kocsispéter Gergely, a fesztivált kitaláló Agárd Zenei Fesztivál Kft. ügyvezető igazgatója azt ígérte, hogy mindenkinek visszafizetik a jegy árát. Ezután eltűnt.

Forrás: HVG


 

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: erőszakos cselekmény, hír, Uncategorized
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s