Magyar rabszolgatartó emberkereskedők ellen adtak ki elfogatóparancsot Kanadában

Rabszolgaként bánt az általuk Kanadába csábított magyar állampolgárokkal egy, az Ontario tartománybeli Hamiltonban élő család, amelynek mind a tíz tagja ellen letartóztatási parancsot adtak ki a város hatóságai – írták szombaton az esetről beszámoló kanadai lapok.

________Hirdetés____________________

Karácsonyi ajándékot keres? - Nézzen be hozzánk!

___________________________

A család tagjaiból kilencet egyéb bűncselekmények mellett emberkereskedelemmel vádolnak. A körözött bűnözők az elmúlt tíz év alatt bizonyíthatóan legkevesebb 16 embert csábítottak Pápáról Kanadába munkahely és megélhetés ígéretével. Ott azonban ingyen dolgoztatták őket és elkobozták tőlük a hamis indokokkal igényelt szociális juttatásaikat. Az irataiktól is megfosztott áldozatokat pincébe zárták és moslékkal etették. A Hamilton Spectator szerint az embereket talpuk masszírozására és italok felszolgálására is rákényszerítették fogva tartóik. Az ismertté vált áldozatok valamennyien férfiak voltak.

Kanadában ez a legnagyobb szabású emberkereskedelmi ügy, amióta az országban nyolc évvel ezelőtt törvényt hoztak a bűncselekményről. (Korábban kizárólag prostitúcióra kényszerítés esetei váltak ismertté a hatóságok számára.) A körözött személyek lehetnek az elsők, akiket kényszermunka alkalmazása miatt valaha is elítéltek az országban.

A kanadai lovasrendőrség idősebb D. Ferenc, ifjabb D. Ferenc, K. Gyöngyi, K. Gizella,  D. Lajos, K. Ferenc, D. Gizella, K. Attila, D. Gyula és K. Zsanett ellen adott ki elfogató parancsot. A körözött személyek életkora 24 és 48 év közötti. A bűnözői csoport decemberben került reflektorfénybe, amikor egyik áldozatuk a segélyügyi hivatalban elpanaszolta, hogyan bánnak vele. A kihasznált emberek korábban azért sem tudtak a hatóságokhoz fordulni, mert minden lépésüket csak kísérővel tehették meg és mert nem beszéltek angolul.

A decemberi vallomás nyomán a rendőrség a határvédelemmel összefogva beindította az OPAPA projektet, amely 10 hónapi nyomozás után jutott el odáig, hogy a család mind a tíz tagja ellen pénteken vádat tudtak emelni és körözést adtak ki. A két D. Ferencet, valamint K. Ferencet februárban még csak azzal vádolták meg, hogy külföldieket tanítottak ki a kormány félrevezetésére. Két másik rokon ellen néhány héttel később hasonló vádat emeltek.

A kör irányítója az idősebb D. Ferenc volt, akit Sandra Antoniani szövetségi koronaügyész februárban a The Record  honlapja szerint egy olyan “magyar roma cigány csoport vezetőjének” nevezett, amely közvetlen és távolabbi rokonokból áll. D. Ferenc az óvadék tárgyalásán tagadta az ellene felhozott vádakat és azt állította, hogy a rendőrség és más állami hivatalok roma származása miatt zaklatják. A becsapott áldozatok egy része az elmúlt évek során visszatért Magyarországra. Többen Kanadában maradtak és most nem kormányzati szervezetek segélyeiből élnek.

A cikk folytatását itt olvashatja: http://hvg.hu/vilag/20101009_kanada_emberkereskedok_rabszolgak#rss

 

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: erőszakos cselekmény, hír, Uncategorized
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. B...... G szerint:

    EZEK A VADAK NEMIGAZAK.ITT KANADABA A PINCENEK MONDOT HELYISEG MINDENHOL LAKOT RESZ.ITT (NEM SZEN .MEG FA)TAROLASARA VAN A PINCE.ITT MINDEN HAZ ALATT LAKNAK.MINDENFELE NEMZETUSEGU EMBEREK.NEMCSAK MAGYAR ROMAK.HA JOLMEGNEZIK AZ ITLEVO ALITOLAGOS RABSZOLGAKAT KIVETEL NELKUL MIND BUNOZO.MIND VALAMIJEN BUNCSELEKMENY ELOL MENEKULTEK EL.PL.BOGDAN DAVID.2 RABLAS BUNTETE.IDOS ASZONYOKAT UTOT LE ES RABOLT KI.+1 EROSZAKOS NEMI KOZOSULES.NEMIHISZI ?KEREM NEZZE MEG A 100 LEGKOROZOTTEB SZEMELYEK KOZOT MEGTALALJA.A 17 FOTON. ACS JANOS.A MASIK ALDOZAT.25 EVET ULT GYILKOSSAGOKERT.MIKO TAMAS.AZ OSZTRAKOKNAL TOBB BETORES.LOPAS REZLOPAS.BANKI CSALASOK.ES MEG SOK MAS.HANYSZOR KELLETVOLNA FOT ETELT ENNIE EGY MUNKAS EMBERNEK NAPONTA? NAPI 8 VAGY 10 ORA MUNKA.EN SZEMELY SZERINT.REGGELIZEK NEM FOT ETELT.EBEDELEK.NEM FOT ETELT.MERT UGYANIS DOLGOZOK.ES TE ESZEK FOT ETELT.MUNKAIDO UTAN.HETKOZNAPOKON.PERSZE HETVEGEKEN MAS.MELEG REGGELI .FOT EBED .FOT VACSORA.PRSZE HA ENIS IRODABA DOLGOZNEK.LEHETSEGES MEGTUDNAM TENNI HOGY ETTEREMBE EBEDELYEK MELEG ETELT.ES OTHOL FOT MELEG VACSORATIS:))DE SAJNOS EN KULSO MUNKAS VAGYOK.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s