Robbanás miatt ötven lakóház leégett San Francisco-ban

Robbanás történt helyi idő szerint csütörtök este a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre. Legalább ötven épület – jobbára lakóház – leégett, és mintegy 120-ban keletkeztek károk – közölte a helyi tűzoltóság. A megrémült lakosok elmenekültek a környékről, ahol szükségállapotot hirdettek ki.

Szemtanúk hatalmas tűzgolyót láttak magasan a levegőben. A szóban forgó lakott terület San Francisco egyik elővárosa, San Bruno. A házak közelében benzinkút van. Többen először azt gondolták, hogy lezuhant egy repülőgép, a légiforgalmi hatóság azonban nem tud ilyenről.

A San Franciscói öböl településeit kiszolgáló gáz- és elektromos művek utánanéz annak, hogy nem a szabadba került földgáz robbant-e be. Több hírügynökség is arról számolt be, hogy valószínűleg egy gázvezeték robbant fel.

A KPIX tévé egyenesben közvetített képei szerint legalább egy tucatnyi ház megsemmisült, a lángok 18 méter magasra csaptak. fel. A tűzoltók repülőgépekről és helikopterekről próbálnak oltani. A CNN internetes oldalán rövid videót raktak ki, amelyen jól látszik, milyen pusztító a tűz.

A tájékoztatás szerint jelen pillanatban “közel ötven százalékban” sikerült megfékezni a lángokat. Legalább egy ember életét vesztette. San Brunóban szükségállapotot hirdettek ki.

A helyi gázszolgáltató vállalat elismerte, hogy megrepedt egyik gázvezetéke, és földgáz szivárgott a levegőbe, de nem tudni, hogy ez okozta-e eredetileg a robbanást

A San Brunóval szomszédos Daly City negyed kórházának egyik tisztségviselője telefonon elmondta, hogy riadókészültségben vannak, mert sok embert szállítanak be hozzájuk égési sérülésekkel. Számukat nem tudta megmondani.

“Olyan hangot hallottam, mintha egy repülőgép alacsonyan szállna el, aztán hirtelen megremegett a ház” – mondta egy San Brunó-i lakos korábban. A robbanás házától mintegy 800 méterre történt. “Aztán volt még egy robbanás. Kimentem az ajtón, és törmelék hullott az égből” – tette hozzá.

Forrás: Info Rádió


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, katasztrófa, tömegbaleset, Uncategorized
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Több mint száz ház ég egy robbanás után San Francisco elővárosában « Alföldi Élet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s