“A hullákat állva tároljuk” – tudósítás a fuldokló Moszkvából

Egy orvosblogger katasztrofális állapotokról számolt be a füstködben elvesző Moszkvából. Állítása szerint kórházában az intenzív osztály összes betege meghalt. Mint írta, a kormány meghamisítja a tényeket, és nevetséges az a hivatalos jelentés, amely szerint az erdőtüzek eddig mindössze 52 halálos áldozatot követeltek.

Egy ZSZS Mamako néven ismert moszkvai blogger katasztrofális állapotokról számolt be internetes naplójában a Moszkvát sújtó füstködről.

Csak a munkahelyéül szolgáló kórházban harminchárom beteg halt meg két nap alatt – írja. Szerinte az orosz kormány mélyen hallgat a valós tényekről – adta hírül vasárnap az ukrán Censor.net hírportál.

Az orvos-blogger beszámolója szerint a Kremltől 10 kilométerre lévő kórházban, ahol még csak nem is hallottak légkondicionálóról, olyan sűrű a füst, hogy az ügyeleti szoba ajtajából nem látni a folyosó végét. A műtőkben és az intenzív osztály kórtermeiben a zárt ablakok ellenére beszivárog és megáll a füst. Nem csoda, hogy az intenzív kezelésre szorulók mindegyike (!) elhunyt az elmúlt napokban. “Két napja 17, tegnap 16 halottunk volt” – írja. A betegek többsége az oxigénhiány, egy kisebb része pedig hőguta következtében halt meg.
“A hullaházban csak az elmúlt huszonnégy órában 65 halott gyűlt össze, ezek fele a környékbeli lakásokban halt meg. A hűtőrekeszek megteltek, ezért a hullákat állva, egymáshoz támasztva tároljuk” – áll a blogger szombati bejegyzésében.

A szerző nevetségesnek tartja azt a hivatalos jelentést, mely szerint Oroszországban az erdőtüzek eddig mindössze 52 halálos áldozatot követeltek. Szerinte a kórházakat arra kényszerítik, hogy a pánik elkerülése érdekében meghamisítsák a halálesetek valós okait. “Moszkva már egy hete fuldoklik, de a kormányzatnak csak most jutott eszébe, hogy rendkívüli állapotot hirdessen” – fakad ki ZSZS Mamako hozzátéve, hogy a főváros valamennyi kórházában az övéhez hasonló állapotok uralkodnak, kivéve talán az elitnek számító Központi Klinikai Kórházat.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_hullakat_allva_taroljuk_-_sokkolo_beszamolo_a_fuldoklo_moszkvabol.161741.html

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, időjárás, katasztrófa, környezeti katasztrófa, klímaváltozás, természeti jelenség, Uncategorized
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s