Izrael megakadályozza az újabb segélyhajó eljutását a Gázai övezetbe

Izrael bejelentése szerint megakadályozzák, hogy a Görögországból indult, Líbia által bérelt hajó a Gázai övezetbe eljusson, és megtörje a palesztin területre meghirdetett zárlatot. A miniszterelnök szerint eljuttatnák a segélyszállítmányt az övezetbe, de előbb szeretnék átvizsgálni.

Izrael nem engedi meg, hogy a Görögországból indult, Líbia által bérelt hajó közvetlenül a Gázai övezetben rakja ki a segélyszállítmányt – közölte Joszi Peled tárca nélküli miniszter az izraeli közszolgálati rádióban. A döntést azzal indokolta, hogy egy ilyen esetnek biztonsági okokból nagyon súlyos következményei lennének Izrael számára. Véleménye szerint a Hamász iszlamista szervezet ellenőrzése alatt álló Gázai övezet kikötőjének megnyitása a fegyverek tömeges beáramlását tenné lehetővé.

“Azt tanácsoljuk a segélyszállítmány szervezőinek, hagyják, hogy az izraeli haditengerészet Asdod izraeli kikötőbe kísérje hajójukat, vagy egyenesen al-Arís egyiptomi kikötőbe fussanak be” – írta Ehud Barak izraeli védelmi miniszter vasárnapra virradóan kiadott közleményében, amelyben teljesen feleslegesnek minősítette a blokád megtörésére tett kísérletet. Barak szerint ha a segélyszállítmányt megvizsgálják Asdodban, lehetőség lesz arra, hogy elvigyék az övezetbe, de nem engedik meg, hogy a Gázai övezetbe fegyverek vagy katonai célra használható anyagok jussanak be.

Forrás: Origó

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: erőszakos cselekmény, hír, Uncategorized
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s