Izrael megakadályozza az újabb segélyhajó eljutását a Gázai övezetbe

Izrael bejelentése szerint megakadályozzák, hogy a Görögországból indult, Líbia által bérelt hajó a Gázai övezetbe eljusson, és megtörje a palesztin területre meghirdetett zárlatot. A miniszterelnök szerint eljuttatnák a segélyszállítmányt az övezetbe, de előbb szeretnék átvizsgálni.

Izrael nem engedi meg, hogy a Görögországból indult, Líbia által bérelt hajó közvetlenül a Gázai övezetben rakja ki a segélyszállítmányt – közölte Joszi Peled tárca nélküli miniszter az izraeli közszolgálati rádióban. A döntést azzal indokolta, hogy egy ilyen esetnek biztonsági okokból nagyon súlyos következményei lennének Izrael számára. Véleménye szerint a Hamász iszlamista szervezet ellenőrzése alatt álló Gázai övezet kikötőjének megnyitása a fegyverek tömeges beáramlását tenné lehetővé.

“Azt tanácsoljuk a segélyszállítmány szervezőinek, hagyják, hogy az izraeli haditengerészet Asdod izraeli kikötőbe kísérje hajójukat, vagy egyenesen al-Arís egyiptomi kikötőbe fussanak be” – írta Ehud Barak izraeli védelmi miniszter vasárnapra virradóan kiadott közleményében, amelyben teljesen feleslegesnek minősítette a blokád megtörésére tett kísérletet. Barak szerint ha a segélyszállítmányt megvizsgálják Asdodban, lehetőség lesz arra, hogy elvigyék az övezetbe, de nem engedik meg, hogy a Gázai övezetbe fegyverek vagy katonai célra használható anyagok jussanak be.

Forrás: Origó

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: erőszakos cselekmény, hír, Uncategorized
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s