Alex, a gyilkos hurrikán

Legalább heten haltak meg Mexikó északkeleti részén, amióta a trópusi viharrá szelídült Alex hurrikán csütörtökön elérte a szárazföldet – közölték a helyi hatóságok.

“Hét halálesetet jelentettek, amelyeknek közvetlenül vagy közvetetten közük van az Alex szélviharhoz” – közölte a pénteki összesített adatokat ismertetve Rodrigo Medina, Nuevo León szövetségi állam kormányzója.

A heves esőzések miatt több városban volt árvíz, és több mint 100 ezer lakos maradt ideiglenesen áram és ivóvíz nélkül. Huszonegy településen hirdettek szükségállapotot – mondta el sajtótájékoztatóján a kormányzó.

Az idei atlanti-óceáni hurrikánszezon első hurrikánjának, amely csütörtökre virradóra csapott le a szárazföldre Tamaulipas szövetségi állam partjainál,előzőleg egy 23 éves nő esett áldozatul Dél-Mexikóban, a hét végén pedig legalább tíz emberéletet követelt a szélvihar Nicaraguában, Guatemalában és Salvadorban.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, időjárás, kép, klímaváltozás, természeti jelenség, Uncategorized
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s