A kedd hajnali árvíz legalább nyolc életet követelt Romániában

Románia keleti részében nyolcan haltak meg a kedd hajnali áradásokban, kilenc személyt pedig eltűntnek nyilvánítottak.

A legtöbb halott a Románia észak-keleti részén fekvő Botosani megyében van, ahol hatan vesztették életüket, miután a megáradt folyók és patakok elöntötték Dorohoi város utcáit. Ezen a településen összesen öten haltak meg saját házukban, miután egy patak váratlanul elöntötte a települést. Egy személyt eltűntnek nyilvánítottak. Másik tizenhárom települést is érintenek az áradások, így Botosani megyében összesen 1700 embert kellett kiköltöztetni.

A szomszédos Suceava megyében is ketten meghaltak, nyolc személyt pedig eltűntnek nyilvánítottak. Az áradások miatt ebben a megyében majdnem 300 embert költöztettek ki lakásából. Itt összesen 48 települést érint az árvíz, és majdnem ezer ház rongálódott meg.

A legmagasabb szintű, vörös színű árvízriadót rendeltek el a magyarok által többségben lakott, kelet-erdélyi Kovászna megyében is, ahol az elmúlt napok esőzései miatt szintén áradások fenyegetik a lakosságot. Ott a Feketeügy nevű folyó lépett ki a medréből, és négy országúton jelenleg nem lehet közlekedni. A hatóságok Kökös (Chichis) településnél védőgátat emeltek, hogy megelőzzék a nagyobb kárt.

Forrás: impulzus.ro


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, környezeti katasztrófa, klímaváltozás, természeti jelenség, Uncategorized
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s