Hurrikánná alakult a trópusi vihar – Darby Mexikó partjai közelében örvénylik

Hurrikánná alakult a Csendes-óceán térségének újabb vihara: a Darby jelenleg Mexikó délnyugati partjaitól 380 kilométerre örvénylik. Eközben tovább erősödött a Celia névre keresztelt vihar is, ám a miami központú Nemzeti Hurrikánközpont (NHC) szerint a szezon első két hurrikánja közül várhatóan egyik sem ér majd partot.
A Saffir-Simpson skála szerint egyes erősségűnek minősített Darby hurrikán jelenleg nyugati-északnyugati irányban halad, és útján 120 kilométer per órás széllökések kísérik. A hurrikánközpont szerint a következő két napban a Darby tovább erősödhet, ám várhatóan elkerüli a szárazföldet.

A térség másik vihara, a Celia eközben hármas erősségű trópusi viharrá formálódott, amelyet csaknem 185 kilométer per órás széllökések kísérnek. A vihar jelenleg 1200 kilométerre délre van a Kaliforniai-félszigettől, és a szakértők szerint ez sem éri el a partokat.

A térség idei első komoly vihara az Agatha névre keresztelt trópusi vihar volt, amely májusban ért partot Guatemalában. A vihar által hozott heves esőzés okozta áradások 275 ember életét követelték a közép-amerikai térségben.
Az Agatha pusztításáról lásd: https://vilag.wordpress.com/2010/05/31/gyilkos-agatha-tobb-mint-szaz-halottja-van-a-kozep-amerikaban-pusztito-viharnak/ és még: https://vilag.wordpress.com/2010/06/01/kepek-az-agatha-tropusi-viharrol/

Forrás: Hír Tv

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, időjárás, környezeti katasztrófa, természeti jelenség, Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s