Vörös-tengeri olajszivárgás: veszélyben a hurghadai turizmus

Az egyiptomi hatóságok több napos titkolózás után elismerték, hogy szivárog az olaj egy olajfúró platformból a Vörös-tengeren, nem messze a népszerű üdülőhelytől, Hurghadától.

Magdi Radi egyiptomi kormányszóvivő szerint a tengerbe került olaj mennyisége nem számottevő. A szivárgást a múlt héten észlelték, és már jelentős mértékben elfojtották – tette hozzá.

A nyersanyag az egyiptomi turistaparadicsomtól, Hurghadától északra található Dzsebel al-Zejt olajplatformból szivárog. Az egyiptomi kormány napokon át titkolta a balesetet, egyes vélemények szerint azért, hogy ne riassza el a turistákat

Egy hurghadai környezetvédő csoport biológusa, Ahmed el-Drubi azt mondta, hogy a múlt héten csütörtökön leállt az olajszivárgást, de hétfő délután újra elkezdett ömleni az olaj a tengerbe. Egy szuezi olajipari cég névtelenül nyilatkozó illetékesei szerint az olaj mintegy 160 kilométeres partszakaszt szennyezett be, és üdülőhelyek is érintettek.

Mahmúd Iszmáil, a környezeti katasztrófák elhárításával foglalkozó hivatal vezetője ugyanakkor azt mondta, hogy a tengerpartokon okozott szennyezés minimális, és néhány nap alatt felszámolják a károkat. Elismerte ugyanakkor, hogy a vörös-tengeri szigeteken rosszabb a helyzet, és a korallzátonyok, illetve Tavíla-szigetek kármentesítése lesz a legnehezebb.

Forrás: Info Rádió


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, környezeti katasztrófa
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Szivárog az olaj a Vörös-tengerbe – Hurghada is veszélyben | Világutazó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s