Elhagyott éhező törpeelefánt-borjakat mentettek meg Malayziában

Két magára hagyott és éhező borneói törpeelefánt-borjat mentettek meg a vadvédelmi hatóságok Malajziában. Először találkoztak olyan esettel a szakemberek, hogy a végveszélyben lévő faj nőstény egyedei magukra hagyták a kicsinyeiket.

Az egyik, mindössze hathónapos nőstény törpeelefántra még két héttel ezelőtt találtak rá, amikor a Borneó sziget északi részén elterülő Sabah állam ültetvényein kószált. A másik, kétéves nőstényre pedig egy árokban bukkantak rá az ültetvényeken dolgozó munkások – mondta el Laurentius Ambu, Sabah állam vadvédelmi minisztériumának vezetője.

“Soha nem találkoztunk még olyannal, hogy az anyaállatok magukra hagyták volna a kicsinyeiket” – mondta Ambu, hozzátéve, hogy a hatóságok jelenleg is az esetek lehetséges okait vizsgálják. Azt nem tudni, hogy az állatok mióta kószáltak egyedül. Most viszont mindkét borjú egy sabahi vadvédelmi területre került.

A borneói törpeelefántok (Elephas maximus borneensis) genetikailag különböznek a többi elefánt alfajtól és legfőbb ismertetőjegyük a “babás arcuk”, a nagy fülek és az aránylag hosszú farkuk. Ambu becslései szerint jelenleg nagyjából 1400-2000 példány él belőlük Sabahban.

Forrás: HVG

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, természeti jelenség, tudomány, Uncategorized
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s