Földrengés Costa Ricában és az Andaman-szigeteken – szökőár kialakulhat

A Richter-skála szerint 6,4-es erősségű földrengés rázta meg kedden az Andaman-szigeteket, amely Indiához tartozik, és az Indiai-óceánon, az indiai szárazföldtől ezer kilométerre, keletre található. Mérések szerint a rengés epicentruma 127 kilométeres mélységben volt, a szigetek központjától, Port Blairtől 120 kilométerre. Áldozatokról és károkról egyelőre nincs hír.

Az Egyesült Államok csendes-óceáni cunamiközpontja azt közölte, hogy a rengés következtében kialakulhat szökőár az epicentrum közelében. Az intézet közleménye szerint pusztító és kiterjedt cunami nem lehet, viszont az epicentrum 100 kilométeres körzetén belül kialakulhatnak lökésszerű, nagyobb hullámok. Helyi jelentések szerint nem volt szökőár az Indiához tartozó szigeteken.

Az Andaman-szigetekinél valamivel gyengébb, a Richter-skála szerint 6,1-es rengés volt hétfőn a világ másik részén, Costa Ricában. Az Egyesült Államok földtani intézete szerint a rengés a közép-amerikai ország fővárosától 74 kilométerre délnyugatra, viszonylag kis mélységben, 29 kilométerre a földfelszíntől pattant ki. Ennek ellenére egyelőre nincs hír áldozatokról és károkról Costa Ricából.

Forrás: Hírszerző


Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: hír, természeti jelenség, Uncategorized
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Földrengés az Andaman-szigeteken és Costa Ricában – Cunami várható? « Alföldi Élet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s