Az utolsó fasiszta állam lecsapott – Izrael elfoglalta a gázai segélykonvojt

Izraeli hadihajók megtámadták a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottillát hétfőn hajnalban – jelentette több tévétársaság is. A hírek szerint legalább 15 halottja és több tucat sebesültje van a támadásnak.

A magát a Szabadság flottillájának nevező hajókonvoj vasárnap futott ki Ciprusról, s mintegy tízezer tonna segélyszállítmányt vinne az izraeliek által blokád alatt tartott Gázai övezetbe.

Az al-Dzsazíra arab műholdas csatorna és egy török tévé is azt jelentette: hétfő hajnalban izraeli hadihajók támadtak a konvojra, lőni kezdték az egyik hajót. Eleinte két, majd tíz halottról szóltak a tudósítások, míg egy izraeli televízió szerint 14-16 fő között van a halottak száma, de talán ennél is többen lehetnek, mivel a hajók fedélzetére felkapaszkodott izraeli kommandósok akciója folytatódik, és a fedélzeten lévők szembeszegülnek a katonákkal. A hajók utasai állítólag késekkel és fejszékkel rontottak neki a hajókat megszálló kommandósoknak. A televíziós csatornák jelentései szerint legalább harminc ember megsebesült a támadásban.

Izrael előre figyelmeztetett, hogy mindenáron, akár erő alkalmazásával is, de megakadályozza a hajók kikötését a gázai partoknál. Törökország arra kérte Izraelt, hogy engedje át a palesztinbarát és török emberi jogi csoportok által szervezett, humanitárius segélyt szállító karavánt.

Az izraeli hatóságok tagadják, hogy bármilyen incidens történt volna, és ideiglenesen cenzúrát vezettek be az akcióról szóló sajtóbeszámolókra. Benjámin Ben-Eliézer izraeli kereskedelmi és ipari miniszter az izraeli katonai rádiónak nyilatkozva sajnálatát fejezte ki a halottak miatt. „A látvány bizonyosan nem kellemes. Csak sajnálkozásomat tudom kifejezni a veszteségek miatt” – mondta.

A teljes cikk itt olasható: http://www.mno.hu/portal/716117

Reklámok

tizenegyes névjegye

Painter, writer, journalist, Hungarian Director of the Sahara Foundation, Head of The Hungarian World School Association. Festő, író, újságíró, a Szahara Alapítvány magyarországi ügyvivője, a Magyar Világ Iskola Egyesület elnöke.
Kategória: erőszakos cselekmény, hír, terrortámadás
Címke: , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s